úterý 25. ledna 2011

UTERY, ... co je NORMALNI? ...
... na par dni jsem se odmlcela, protoze jsem mela plnou hlavu toho, co bude a co je. Plnou hlavu toho, co je normalni a jestli jsme MY normalni a ostatni "nenormalni", nebo naopak. Kde zacit? Je toho tolik ...
... ve skolce se vyskytlo nekolik problemu. Neny je od zari ve skolce ve tride, kde jsou jenom predskolaci, takze to jsou vsechno petilete deti. Ovsem se najednou par deti chova jinak a zajima o jine veci, nez nase dite. A ja si rikam, kdo je normalni?
Je normalni, ze nektere deti v peti letech druhe nuti, aby kdyz si hraji na zubare, aby si sundavaly kalhoty a kalhotky? Je normalni, aby se deti v peti letech koukali na porno? Je normalni, aby deti v peti letech pozorovali rodice pri nocnich "hratkach v posteli"? Je normalni, aby deti v peti letech pouzivali vulgarni slova? Je normalni, aby deti v peti letech rikaly: " Der Justin Bieber ist sooo hammer gail, der will ich heiraten"? Je normalni ...........
... proste mi pripada, ze nase dite je jine a nepatri tam. A ted nevim, kdo je normalni, ... jsme my jako rodina "pozadu", nebo ty ostatni jsou nenormalni a je prehnane, aby se deti v peti letech takto chovaly? Co budou delat a jak se budou bavit, az jim bude deset? Vim, ze je jina doba, nez kdyz jsem ja byla petileta, ale myslim, ze ceho je moc, toho je moc.
PS: Jenom pro upresneni, tyto holky jsou vsechny dcery "muslimskych rodicu", .... o to vice to nechapu ...
... jsem divna, kdyz dam sve dceri na "verejnosti" pusu, je divne, ze si hraje s panenkama, je divne, ze s ni jdme do kina, ze se chodi rada divat na koniky, ze sportuje, ze se kouka na pohadky, ze s ni hrajeme ruzne hry, ze jezdi na kole, chodime s ni plavat, ... a jine a jine veci ... myslim, ze to jsou veci, ktere patri k petiletemu diteti, ... a nebo je dnes opravdu jenom IN nechat dite ve skolce od rana do vecera a kdyz prijde vecer domu, tak se posadi pred tv nebo pc a nikoho nezajima, na co a jak dlouho kouka? S ditetenm se nepomazlit, nedat mu pusu a kdyz si nahodou rano pri odchodu matky dite rekne o pusu, dostane odpoved, ze to nejde, ze ma pusu namalovanou rtenkou?

4 komentáře:

  1. Řekla bych změnit školku, ale vzhledem k pokročilosti školního roku spíš už jenom vydržet. Co na to učitelky ve školce, na to chování některých dětí ? To už je fakt dost přes čáru.

    OdpovědětVymazat
  2. No, je to síla. Ale ujišťuji Vás, že normální jste Vy. Asi bych také změnila prostředí, ale na druhou stranu, ono je to všude. Je to ale hodně řes čáru, jak řekla už Blanka nade mnou.

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, co k tomu dodat, Blanka to vyjádřila přesně.

    OdpovědětVymazat
  4. No normální to není a ať je nás mnoho "nenormálnách" naše česká školak tedytohleaž tak nemá..ale ty in věci co se týče škiolky atelevizetaky jsou..a mně vadá nejvíc,že děti nemají nhranice ati podle mě není správný...

    OdpovědětVymazat