PATEK, ... tak pisi, ...
... jak jsem slibila recept na jahodove tiramisu ...
500g Mascarpone
1 slehacka
cukr (asi tak 6 lzic)
jahodova poleva
jahody
mleko
podlouhle tiramisove "piskoty"
drcene pistacie
... nejdrive usleham slehacku, pridam mascarpone, cukr a jahodovou polevu. Do sklenene misy pokladam "piskoty" namocene v mleku (rychle ponorit a vyndat, aby nebyly moc nacucane mlekem). Kdyz je dno cele pokryte piskotama, dam pripravenou hmotu(pulku), rozetru a polozim rozkrajene jahody. Dalsi vrstva je zase namocenych piskotu v mlece a nakonec druha pulka hmoty. Nahoru dam jeste rozkrajene jakody a posypu drcenyma pistaciema.
Pokud mate vic jahod, muzete je rozmackat a dat jeste do te hmoty, aby byla vice jahodova.
Je to opravdu mnamka, ... dnes jsem nakoupila vse potrebne a zitra budu delat tiramisu znovu, v nedeli slavime moje narozeniny
... Jinak dnes byl pohodovy den, uz se tesim na vikend, ma byt opravdu krasne pocasi.
No a snad bude i šampíčko, že jo?
OdpovědětVymazatRecept vyzkouším asi příští víkend. Jen s drcenými pistáciemi bude potíž.
Budou se u nás slavit čarodejnice a sejde se mi asi celá rodina. Na Chvalech bude veselo